10 senyals que t'indiquen que has de mudar<< tornar
CreacomDimecres, 21 de Gener de 2015

mudanzas particulares mudanzas internacionales mudanza internacional mudanzas

 

Mira al teu voltant. T'agrada la vida que portes? No, no es tracta d'una pregunta trampa. Per contestar no cal que pensis massa, de fet, la clau està en el que sentis. Si et trobes a tu mateixa definint la teva vida com fàcil i còmoda, és clar: necessites canvis urgentment. Si et sents còmoda, satisfeta i la vida no et suposa cap desafiament, aixeca't ara mateix i sal d'aquí. Fes plans o improvisa, el que prefereixis, però facis el que facis no et quedis en el mateix lloc per massa temps. A priori, la comoditat pot resultar atractiva i desitjable, alguna cosa al que aspirar i del que tots volem gaudir, però no deixis que t'atrapi. Almenys, no mentre siguis jove.

 

Mentre siguis jove persegueix la incomoditat com a sinònim d'experiències, aprenentatge i emocions. Perquè només quan estiguis incòmoda estaràs creixent i evolucionant. Va en la nostra naturalesa. Gaudim de la comoditat però anhelem viure experiències excitants amb totes les nostres forces. Exposa el teu cos, la teva ment i el teu esperit a noves situacions que facin que el teu pols s'acceleri. Estigues oberta al que vingui i sorprèn-te amb el que la vida hagi de oferir-te.

 

aventura

 

Coneix els teus límits i desafíalos. Si et trobes encaixada en una vida còmoda que no t'emociona, planteja't un canvi. Perquè mai ens sentim més vius que quan fem plans i ens posem a prova treballant per convertir-los en realitat. No deixis de moure't mentre vulguis sentir-te viva. Per arribar a comprendre't a tu mateixa, la teva fi última ia aquells que t'envolten, necessites mantenir-te en moviment. El món és immens, t'està esperant i l'únic que et frena per llançar-te a descobrir-ets tu mateixa. Ja sigui una mudança cap nou apartament, o una mudança internacional cap a una nova ciutat o un nou continent, començar de zero no només canvia l'escenari en què passa la teva vida, sinó la manera en què vius. Muda't almenys cinc vegades en la teva vida, submergeix-te en una cosa nova que la transformi.

 

 

1. PER allunyar DEL CONEGUT

 

La primera vegada que canviïs de residència serà com obrir els ulls a la resta del món. Però abans de llançar-te al desconegut hauràs de dir adéu a tot allò amb el que vas créixer i que t'és familiar. Aquest petit entorn que constituïa el teu "micromón" i que, fins llavors, havia estat suficient per saciar la teva curiositat. Abandonaràs la llar familiar i et trobaràs a tu mateixa enmig del caos.

 

caos mudança

 

Probablement aquest primer canvi sigui el més difícil. A més, sol coincidir amb l'arribada d'una maduresa acabada d'estrenar que és la responsable de les teves noves aspiracions. T'adonaràs que la decisió que has pres comporta sentir pors i solitud d'una manera totalment desconegut. Passaràs a ser estrangera, forastera, refugiada. Aquest moviment implica canviar tot el que sempre has apreciat per la idea que deu haver alguna cosa millor allà fora i, si estàs realment convençuda, ho trobaràs. Sigues valent perquè va a merèixer la pena.

 

 

2. PER VIURE NOVES EXPERIÈNCIES

 

Els teus inquietuds et conduiran al segon canvi. T'hauràs acostumat ja al teu entorn que, ara et resultarà de nou còmode i fins i tot avorrit. Hauràs entès que, tot i que és impossible conèixer tothom, val la pena intentar-ho.

 

Mudança canvi

 

Ja no et llançaràs al buit de la mateixa manera que la primera vegada. Les pors seran menors perquè ja hauràs experimentat la sensació de fer nous amics. No sabràs a qui coneixeràs aquesta vegada però sabràs per experiència que compensa. Tot i que tornaràs a enfrontar-te a la incertesa d'un futur desconegut, estaràs disposada a això perquè en una balança les teves ganes d'explorar pesaran més que la comoditat.

 

 

3. PER PERSEGUIR L'AMOR

 

Perseguir l'amor és perseguir la felicitat, que al cap ia la fi és el propòsit de la vida. És reconèixer que estàs disposada a anar a aconseguir l'amor, que és una cosa que tots, més obertament o menys, desitgem.

 

Perquè l'amor, per molt cursi que pugui sonar això, és el motor que mou totes les nostres decisions. És el sentiment pel qual som capaços de reunir valor per seguir endavant fins i tot en les circumstàncies més complicades. Per això no hi ha motiu més noble pel qual deixar-ho tot, agafar la maleta i fer una mudança un cop més. No creguis que ets feble o irresponsable per anar després aquesta persona que omple la teva vida. Al contrari, és honest admetre que no hi ha res més important. És fonamental que la felicitat encapçali la llista de prioritats i aquest nou canvi implica ser fidel a aquesta prioritat ia tu mateixa. Se t'ocorre alguna cosa millor pel que deixar-ho tot?

 

mudança per amor

 

Si creus que has trobat l'amor, no el deixis escapar. Ja sigui una persona, una feina, un país o una cultura, sal a la caça d'allò que hagi de fer els teus ulls brillar d'emoció. Si el treball dels teus somnis està a Singapur, no ho dubtis. Si t'imagines agafant onades a Samoa o criant ovelles a Irlanda, veu a per això. Si l'home de la teva vida acaba de fer la seva aparició, aposta per vosaltres i aventura't. Massa poques vegades se senten aquestes emocions com per desperdiciarlas deixant passar sense gaudir-les.

 

 

4. PER ESCAPAR D'AQUEST AMOR

 

Alguns amors no duren per sempre. Malgrat el dolor que sol comportar i vist amb perspectiva, un any d'amor és millor que cap any d'amor. Potser aquesta persona fos perfecta per a tu en un moment determinat de la teva vida, que et fes feliç en unes circumstàncies concretes. Potser evolucions professionalment i el que era el treball dels teus somnis ja no et satisfaci. Potser la passió que abans omplia la teva vida ara no signifiqui tant per a tu.

 

mudança per desamor

 

Les circumstàncies canvien, tu evoluciones i has de ser flexible per trobar la felicitat de nou. Si vas ser lliure per perseguir l'amor quan va néixer, sigues lliure també per admetre que s'ha acabat. Només perquè hagi acabat no vol dir que no fos real. L'amor, com la felicitat, es mesura per la seva intensitat i no per la seva durada. Viu plenament d'acord amb el que sentis sense aferrar-te al passat. No permetis que la por al futur et mantingui ancorada a vivències passades. Al cap ia la fi això és una altra forma de comoditat.

Evita acomodar en l'autocompassió i llança't a nous projectes. Ja hauràs après pels teus experiències anteriors que un nou començament és una gran oportunitat per trobar allò que faci que el teu cor torni a bategar amb força. No tens opció: si vols tornar a guanyar, hauràs de tornar a apostar.

5. PER COMENÇAR DE NOU

És un mal costum del gènere humà oblidar una i altra vegada allò que la vida ens ha ensenyat. Resulta inevitable: a la menor oportunitat tendiràs a acomodar. Per inexplicable que pugui semblar, ens aferrem al que conegut però, si vols tenir una vida extraordinària, hauràs d'esforçar cada dia per sortir de l'ordinari. Resisteix a caure en la rutina d'una vida fàcil, estigues en guàrdia i desafia els límits del confort.

mudança per tornar a començar

Per sentir-te contínuament visqui has d'estar disposada a transformar. Reinventa't una i altra vegada. Descobriràs diferents versions de tu mateixa com a persona, com a amant, com amiga i com a professional. Accepta la idea que la vida és aprenentatge i que enfrontar-te a nous reptes et permetrà esprémer el millor de tu mateixa i assaborir els diferents matisos de la vida.

ATREVEIX-TE A DONAR EL PRIMER PAS

Una mudança t'ajudarà a renovar. Tots els aspectes del canvi, fins als que puguin semblar més irrellevants com la recerca o la decoració del nou lloc per viure, contribueixen a aportar emoció a la teva existència. Gaudeix d'ells i de tot el que comporten. Per exemple, aprofita la mudança per desfer del que ja no necessites. Deixa anar llast. Acumular coses només et restarà mobilitat, ajudarà a que et apoltrones i et allunyarà de la vida apassionant que estàs desitjant portar.

Tampoc es tracta de viure com un nòmada viatjant constantment sense rumb, sinó d'estar disposada a desplaçar allà on es trobi la felicitat. L'estabilitat aporta tranquil·litat però, tenint tota la vellesa per estar tranquil·la, de veritat estàs disposada a renunciar a tot el que la vida guarda per a tu mentre ets jove? Arrisca't, valdrà la pena.

mudança per aventura

Com ho veus tu? Alguna vegada una mudança ha canviat la teva forma de veure la vida? Si no ho has fet mai, et sents amb llibertat per prendre les regnes de la teva vida d'aquesta manera? Perquè la realitat és que probablement estiguis preparada. Però, en cas que la resposta sigui negativa, què és el que t'ho impedeix? Tingues present la llista de prioritats i recorda prendre totes les teves decisions, les importants i les que no ho semblin tant. Quins motius et portarien a prendre la determinació de mudar? No ho oblidis, la felicitat pot estar esperant en el teu nou destí.

 

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento