13 problemes comuns en les mudances d'empreses<< tornar
CreacomDimecres, 11 de Febrer de 2015

mudanza empresa mudanza oficina mudanzas de oficinas

Desenganya't, tard o d'hora hauràs de fer alguna mudança. Bé, això o et converteixes en una d'aquelles persones que es passen la vida vivint a casa dels seus pares, tiradito al sofà i jugant a la videoconsola. Ull, que no és mal pla, però tampoc és per posar-se a picar de mans. Així que el tema de les mudances anirà apareixent de forma periòdica en la teva vida diverses vegades (perquè, amic, passaràs per diversos pisos i cases, segurament de lloguer, fins a trobar aquest niuet perfecte on descansar els ossos).

 

Tard o d'hora et mudes

No t'espantis, que el de les mudances és un dels fets més o menys freqüents que estan envoltats de més literatura, llegendes, tradicions i, per què no dir-ho, por general. Històries de mascotes perdudes, nens petits que semblen estar en una pel·lícula al "Sol a casa", records familiars oblidats, fantasmes que apareixen per fer-te una mica més difícil la mudança, etc. De fet, vas a tenir tot tipus d'històries per triar quina és la que més t'agrada.

 

Però tranquil, perquè moltes d'aquestes llegendes són només això ... historietes divertides que podem comptar per passar una bona estona. Això sí, hi ha altres que són de veritat i veuràs que, potser, aquestes siguin les més estranyes. Perquè avui et parlarem de llegendes, mites i històries relacionades amb les mudances ... Perquè vegis que una mudança no és només suor i esforç, sinó també un espai generador de les millors anècdotes, d'aquestes que comptes entre rialles. O més aviat, historietes que tindràs quan hagis acabat amb èxit la teva mudança, és clar.

 

mites de la mudança

 

 

MITES TRADICIONALS RELACIONATS AMB LES MUDANCES

 

El primer del que anem a parlar és dels mites tradicionals relacionats amb les mudances ... i també d'alguna llegenda urbana de nova creació que porta alguns anys pul·lulant per la Xarxa. I és que, sembla increïble que un element tan concret i aparentment asèptic com una mudança pugui crear tal quantitat d'històries al seu voltant ... encara que això és el que et sembla a tu abans d'involucrar-te en la teva primera mudança, que és quan veus que allò pot arribar a convertir-se en tota una aventura.

 

L'aventura de la mudança

 

Així, per exemple, a Corea del Sud les mudances són representades gairebé com a elements ritualistes, que s'han de fer dies concrets i d'una manera determinada. Les mateixes empreses adverteixen que les mudances s'han de fer en dies sense mals esperits ja que, en cas contrari, els ens malignes podrien seguir als propietaris a la seva nova llar. Per evitar això, les mateixes empreses ofereixen un calendari de mudances que mostra els dies propicis i els nefastos, perquè els clients puguin escollir tot amb antelació i no tinguin aquest tipus de problemes. Caldrà procurar, també, que la mudança es produeixi en un dia plujós, perquè això és sinònim de sort i riquesa per a aquells que entren en una nova casa.

 

mudança plujosa

 

Segurament aquesta tradició provingui de la idea d'aigua com a multiplicador de vida i collites i la seva influència sobre els béns i les riqueses. El dia de la mudança han de embalar les coses en el camió o la furgoneta sense netejar l'antiga casa, ni tan sols passar un drap per cap superfície o escombrar. El motiu d'això és que es creu que deixar enrere la pols pot confondre als esperits malignes, que pensaran que encara hi ha gent vivint en aquest lloc i no se sentiran temptats de mudar-se ells també. Per quan arribin els nous habitants de la casa i netegin la pols, els esperits ja s'hauran cansat d'esperar als humans que habiten a la casa i s'hauran marxat al seu propi món. Aquest tipus d'històries són molt freqüents en l'Extrem Orient: per exemple, al Japó, els nous inquilins han de fer alguna ofrena als esperits dels avantpassats dels antics habitants, com deixar una espelma encesa.

 

esperits mudança

 

 

JUGANT AMB LES LLEGENDES URBANES

 

Una de les llegendes urbanes més populars dels últims anys té també una mudança com a protagonista. T'avise'm de nou que és una llegenda urbana, pel que no has de prendre com certa manera. Però vaja, que és molt entretinguda d'explicar i escoltar.

La història ens explica les peripècies d'una família que està a punt de mudar-se a un altre domicili. En plena mudança, tenen la desgràcia que l'àvia de la família, que tenia una edat molt avançada, mor. El pare de família reflexiona ... si ara ha de trucar als metges per informar sobre la defunció serà tot un embolic, ja que l'àvia ha mort al domicili antic i, segurament, la policia acudeixi a aquest, tenint en compte del que és estrany de la situació.

Així que, sense pensar-s'ho dues vegades, decideix incloure un "bony" més en la seva mudança i tapa amb mantes el cadàver de l'àvia, carregant-amb les altres coses a la furgoneta de mudances. Un cop al nou domicili, pensa el pare, cridaran a un hospital dient que l'àvia ha tingut un atac i, quan arribin els de l'ambulància, trobaran a la pobra dona morta. Un pla perfecte, no? Res no pot anar malament. Però la realitat és, gairebé sempre, molt obstinada, i alguna cosa va sortir malament, tant que va sortir malament.

Resulta que el nostre infortunat conductor de la furgoneta es va aturar en una àrea de servei per a repostar i va aprofitar un moment per anar al lavabo. Quan va sortir la seva sorpresa era enorme ... algú li havia robat el vehicle, amb totes les seves pertinences dins ... i el cos de l'àvia. És clar que, si la seva sorpresa va ser gran, ens és difícil imaginar què pensar els desgraciats lladres quan van moure aquell macabre "regal".

 

Llegenda mudança

 

 

MUDANCES estupefaents

 

També els delictes són protagonistes d'algunes bones històries per a mudances, històries que a més són totalment reals, perfectament comprovables. És a dir, no parlem de llegendes urbanes, sinó de notícies que han sortit als diaris (la credibilitat que donis a un o altre ja és cosa teva). Així, per exemple, és ben conegut el que va passar l'any 2013 al districte saragossà de Las Rozas, quan una mudança va servir per decomissar més d'onze quilos de marihuana. O més aviat, una reserva de gual per a mudances.

notícia real mudança

Així, la història ens diu que en aquesta zona de Saragossa havia, a principis d'octubre de 2013, un gual reservat per a mudances, un d'aquests espais que temporalment no estan disponibles per a l'estacionament d'altres vehicles que no siguin els camions de mudances ...
Anem, un senyal que cap veí vol veure. I tan poques ganes havien de veure-la que, sense pensar-s'ho dues vegades, uns joves van aparcar el cotxe en aquest gual i es van anar per aquí a prendre alguna cosa. Amb tan mala sort (o bona, depèn de per on miris la història) que la policia municipal de la capital aragonesa va passar per aquesta zona, va veure el gual, l'incorrecte estacionament i es va disposar a expedir la consegüent recetita al parabrisa.

Els xavals, espantats, van sortir ràpidament del local on estaven i es van encarar al policia ... que si només havien parat un moment, que si no era per tant, que si no havien vist el camió de la mudança ... Anem, les excuses típiques. El que passa és que van haver de mostrar-se una mica agressius en les formes perquè l'agent, cansat de tot, els va demanar la documentació del vehicle i que li deixessin veure el que hi havia dins.

Policia
Cal suposar que llavors els joves mudarien la cara i començarien a penedir-se de les seves males puces, perquè al maleter la policia va trobar més d'onze quilos de marihuana, que van ser decomissats. Els conductors van ser portats, amb xofer i tot, fins a la comissaria més propera, de manera que aquesta nit no van tenir cap problema d'estacionament.

Quina és l'ensenyament d'aquesta història? Doncs en realitat són dos. La primera és que els guals per a mudances no sempre són negatius o una molèstia per als veïns, sinó que de vegades serveixen per desentranyar algun delicte (i, encara que això passi poques vegades, pensa que en algun moment et tocarà fer una mudança i agrairàs molt el gual .... t'ho garantim). La segona és que, si portes 11 quilos de marihuana al maleter del cotxe, potser pagar calladet una multa d'aparcament i no muntar una escena al policia sigui una bona idea ... no?

mite mudança

MUDANCES A CIUTAT

Però no totes les mudances a una ciutat són tan desgavellades com les anteriors. Això sí, si et vas a mudar a una ciutat, has de tenir en compte algunes particularitats. La primera és el fet que estacionar en ciutat és complicat i que, de vegades, els camions de mudances no poden aparcar en càrrega i descàrrega. Demanar un gual temporal pot portar-te a un infern de paperassa, així que potser el millor sigui suar una mica i fer l'últim tram de transport a peu. És clar que, per això, el millor és confiar en els professionals d'una empresa de mudances ... o en un grupet d'amics amb bones intencions. Això sí, sempre amb cura i sense aixecar amb l'esquena massa pes, que no volem que et lesions just a l'entrada a la teva nova llar.

 

 

 

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento