El que sempre passa a les mudances, vulguem o no<< tornar
CreacomDimarts, 16 de Setembre de 2014

mudanzas traslado chapuzas mudanzas mudanzas piratas

Ha arribat el gran dia i ja per fi ets a la teva nova casa. Portaves planejant-ho molt de temps pel que no et pots creure que hagi acabat tot pràcticament sense adonar-te'n. La mudança ha anat perfecte 'i sense cap complicació! Ara amb total tranquil · litat et acabes d'acomodar en aquest nova llar que serà casa teva, o millor encara, ¡deixes ja de somiar! És el moment de despertar d'aquest bonic somni per acabar d'empaquetar els trastos de la cuina intentant que aquesta vegada no se't trenqui la vaixella bona.

 

I ÉS QUE, QUÈ TENEN LES MUDANCES QUE A TOTS ALTEREN?

PER QUÈ UN TRASLLAT NO POT SER FÀCIL I RÀPID?

 

Molt senzill, falta de coordinació i sobretot que confiem moltes vegades les nostres més valuoses possessions a persones no qualificades, que NO ens garanteixen la seguretat i la confiança dels professionals . I tot per estalviar quatre duros que al final acabem pagant amb escreix. T'expliquem a continuació els típics inconvenients i problemes que sempre sorgeixen en una mudança per intentar que no et passi el mateix. Si vols les millors garanties d'èxit mai oblidis el consell de la teva mare, “el barat surt car“, i de vegades molt car, com els passa a alguns dels nostres desafortunats protagonistes.

 

gat llest per mudar-se

 

 

I PASSAR LES TRES I LES QUATRE ...

 

És molt comú, per no dir la norma, que si contactes amb alguna "empresa" o "algun professional" de dubtosa reputació, l'hora de reunió d'ells i la teva difereixin una mica. I tu, que portes uns dies infernals col · locant i ordenant tot el més ràpid possible perquè estigui a temps quan vingui el del trasllat, t'adones que potser no vas haver empaquetar amb tanta velocitat o planearte l'arribada a la teva nova casa tan aviat, perquè és possible que, amb sort, esperis unes hores i, com a norma, passis una altra nit més en aquesta casa plena de caixes, en la qual fer el sopar es convertirà en tota una odissea per a tu, més que res perquè tot està empaquetat i llest per emportar. Recorda en aquests casos que sempre pots tirar de bocata ràpid.

 

 

mudances en gran?

 

 

HI HA ALGÚ AQUÍ ...?

 

Aquest és el cas d'Ari: la molt desafortunada es va quedar tirada amb totes les caixes durant més de 8 hores que intentava comunicar-se amb l'eficient empresa de mudances, allà ningú responia al telèfon. Al que la nostra aguerrida protagonista contraatacar trucant des d'un altre telèfon diferent, i l'empresa, suposant que era un altre pobre incaut al qual estafar, va respondre immediatament i no li va quedar altra que explicar-li a Ari, mitjançant excuses barates i mancats de fonament, que no tenien tant personal, i la van marejar donant-li un altre número, segurament inexistent, on anar a queixar-se. Per descomptat, ni una breu disculpa ni una justa indemnització li van oferir a la nostra protagonista per acontentar. Com veiem, el respecte i el compromís amb els clients no són els valors més a gala que porta aquesta "empresa". I, és clar, completem aquest relat donant-li a aquesta empresa un altre útil refrany de les nostres mares: "Ai Manolete, si no saps torejar per què et fiques".

 

desesperació a les mudances

 

EL CURIÓS CAS DEL PRESSUPOST CREIXENT

 

Són tan comuns les males mudances que aquí tenim unes quantes experiències per explicar . Per exemple, que l'empresa de transports amb què prèviament has acordat un pressupost o t'ha enviat les seves econòmiques tarifes per internet, una vegada que arriba a per la mercaderia et reajusta el preu, òbviament molt a l'alça, o et escurça l'itinerari a seguir, de manera que no són tan econòmics com pensaves i que és possible que hagis de portar en l'últim tram els mobles a coll.

 

Resulta molt comú que aquestes empreses juguin amb preus molt competitius per poder captar clients, però després es treuen de la màniga alguna despesa extra o al final qui carrega els mobles, els desmunta i s'encarrega d'assegurar la mercaderia ets tu, si no vols pagar el més. A més, no t'ofereixen cap tipus de garantia ni es responsabilitzen de les teves pertinences. Aquestes empreses solen subcontractar a pirates que al final resulta que ni saben fer la mudança, ni es fan càrrec de possibles complicacions. És llavors quan t'adones de confiar en aquestes empreses tan barates és deixar totes les teves coses i, en definitiva, tota la teva vida en mans poc fiables que, a més, acabaran cobrant el triple del que havies acordat.

 

mudances a la ciutat

 

UN TRASLLAT MOLT MOGUT

 

Que recullis totes les pertanyies a temps i sense excessiu aclaparament, que el trasportista vingui a l'hora, que accepti moure les mercaderies, i no cobrar un extra, i que càpiga tot en el camió és tot un èxit per a una "empresa" de les que comentem. Però que tot arribi a la nova casa en perfecte estat i sense la més mínima esgarrinxada és un miracle que, com a tal, ja et diem que no ha passat encara.

 

Un problema molt comú és que, malgrat la teva delicadesa i esforç, tots els teus mobles no arribin a conèixer la seva nova casa, ja que alguns morin pel camí. És així i tindràs sort si l'objecte que es trenca no és dels imprescindibles. És el cas d'una de les víctimes d'aquest tipus de nyaps a domicili que a més de veure com li trencaven la televisió, els plats o que les peces del seu frigorífic havien anat desaparegut pel camí, va haver de fer front també a una reparació de 1.000 euros del sòl de la seva casa nova pels desperfectes ocasionats pels transportistes en el trasllat de les mercaderies. Evidentment, tot això sense unes simples disculpes i molt menys una justa indemnització.

 

Si afegim els nervis i l'angoixa que suposa una mudança, fa que molts la conceben com horrible i un glop difícil de passar. Un consell per a futures mudances és que contactis amb professionals que et s'estalviaran escalfaments de cap, molta feina i et facilitaran les coses. I, en cas que es produeixi algun problema, tindràs la tranquil · litat que es responsabilitzaran de tot, perquè tu no hagis de preocupar més que del que realment importa.

 

evitar decepció a les mudances

 

L'HONRAT TRANSPORTISTA QUE MAI VA ARRIBAR

 

En aquest cas, hi havia un transportista molt honrat que ajudava a immigrants sud-americans a instal.lar-se a Espanya amb totes les comoditats i garanties de seguretat. Tan seriosament es prenia el seu treball que les mercaderies passaven un ferri control de seguretat a les duanes, tan ferri que mai sortien d'allà. El nostre honrat transportista va arribar així a estafar més de 33 persones que, molt hàbilment, captava a través d'internet o personalment, quan acudia als consolats de Colòmbia o Equador per oferir els seus serveis als que ingènuament confiaven en semblant element. I és que ell, s'assegurava primer de cobrar la seva "bona gestió", encara que després no fos capaç de fer front a les elevades taxes duaneres. Segurament el nostre bon home va pensar que els llits i els armaris desfilarien pel seu risc i compte a través del control de metalls i arribarien sense problema al seu destí. Quin sufocació veure que les nostres pertinences es queden atrapades en els dipòsits de les autoritats duaneres del nostre país i el nostre transportista es porta una propina de 35.000 euros per la seva bona gestió.

En casos com aquest, on a més es tracta d'una mudança internacional, es fa encara més imprescindible que ens adonem de la importància que té triar bé a qui anem a lliurar les nostres possessions. Una empresa seriosa ens garanteix, primer, que els nostres objectes arribin al seu destí, però a més que ho faran amb la major seguretat i cures. No t'enganyis, la teva tranquil · litat i seguretat valen molt més que estalviar uns euros.

Totes aquestes companyies pirates s'aprofiten de la crisi per fer el seu agost sense cap mena d'escrúpol i cal que tinguem en compte que no només els danys els pagaríem nosaltres, sinó qualsevol tipus de responsabilitat, com poden ser accidents laborals o lesions que es puguin ocasionar. D'aquesta manera, cal que tinguem en compte diversos consells :

1r No et fiïs d'un preu excessivament avantatjós amb el que t'estalvies gairebé la meitat, perquè es tracta d'una companyia il · legal.

2n Per a més seguretat, pots consultar el registre d'empreses donades d'alta que existeix en comunitats i ajuntaments. Si no és a la llista pots començar a sospitar.

3r El pressupost ha de portar-lo a casa teva un inspector, que generalment anirà amb un uniforme corporatiu i el document ha d'estar presentat per escrit.

4t Si en la publicitat de l'empresa a més ofereix serveis de fontaneria, fusteria o electricista, el normal és que sigui una companyia pirata.


Per fer-te una idea, el cost de la mudança d'una casa de dos dormitoris, tenint en compte que es realitza en una ciutat gran com Madrid o Barcelona serà molt més elevat que en altres comunitats, de manera que si t'ofereixen la possibilitat de realitzar per molt menys, de nou, desconfia de la seva legalitat.

Tingues en compte aquests consells i busca sempre professionalitat , d'aquesta manera, evitaràs ensurts i tindràs la tranquil · litat de la feina ben feta. No deixis que s'aprofitin d'una cosa tan important com és la teva llar.

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento