Les mudances dels horrors<< tornar
CreacomDimecres, 18 de Febrer de 2015

mudanzas económicas

Tots nosaltres, en algun moment de la nostra vida més llunyà o més proper, hem d'enfrontar a una mudança, el que significa un procés tan complex com important. Això si no és més d'una vegada en la vida. Parlem efectivament de les mudances, aquest crucial període en què ens traslladem a un altre llar i, després nosaltres, portem totes les pertinences materials que hem anat acumulant fins a la data. No és tasca fàcil i, tinguem-ho clar, no podem creure'ns superherois i voler fer-ho tot nosaltres sols; més que res perquè les conseqüències poden ser nefastes. El millor és deixar-se aconsellar per professionals que tinguin experiència i, molt important, que ens ofereixin totes les garanties.

 

Com a mostra, un botó, i per comprovar que les mudances no s'han de prendre a la lleugera, aquí tenim algunes històries de trasllats que es van convertir en un autèntic malson.

 

 

LA HISTÒRIA INTERMINABLE

 

No, no estem parlant de la famosíssima obra. Encara que segur que al protagonista li hagués encantat que tot fos un somni i que en despertar el problema hagués acabat. Posem-nos en situació: un jove que decideix llançar-se a la independència del seu pròpia llar. Buida l'armari de casa dels seus pares, recull tots els records de la seva infància, els apunts d'estudis (mai se sap quan et pot fer falta fer-los un cop d'ull), els papers del treball, llibres, videojocs, videoconsola, la seva col·lecció de DVDs i una infinitat més d'objectes. En total, més de 40 caixes en què pràcticament es resumeix la seva vida. No vol molestar els seus pares i va just de diners, creu que les empreses de mudances són cares i pensa: "Això ho faig jo a poc a poc". Baixar, carregar, descarregar i pujar tots els caixes no era tasca fàcil. El resultat? Caixes sense desembalar a la seva nova casa, caixes pendents en la seva antiga llar, coses que necessita i no sap si les té entre el que ja ha portat o el que li falta per portar ... Així durant més de 3 mesos. No li van quedar ganes de més.

 

mudança interminable

 

DE PROFESSIÓ, MANETES

 

Ni tot els que ho són poden dir que muntar un moble no els porti més d'un maldecap. Les empreses de mudances no només són el "paracetamol" que posa remei aquests dolors, sinó que, a més de transportar, algunes d'elles també ofereixen la possibilitat de contractar el servei de muntatge de mobles. No obstant això, Joan va decidir impressionar la seva nòvia Anna, amb la qual s'acabava de comprar un pis, encarregant-se de muntar el mobiliari que acabaven de comprar a una gran cadena. Segur que aquesta història us sona a més d'un. No obstant això, les escasses instruccions que incloïen les peces, sumat a la també escassa experiència del propi Joan, van convertir aquesta a priori senzilla tasca en un autèntic desastre i la il·lusió de l'inici d'una convivència junts en contínues baralles entre els dos membres de la parella . I és que MacGyver, lamentablement, només existia en la ficció.

 

muntatge mudança

 

COLEGA, ON ESTAN ELS MEUS COSES?

 

És potser el malson que més temem tots quan fem una mudança i la que, per desgràcia, més es compleix quan no la fem bé. Com dèiem en la introducció, és fonamental que l'empresa de mudances que contractem sigui professional, tingui experiència i ens ofereixi garanties i, sobretot, fiabilitat. En cas contrari ens pot passar el mateix que a Tomàs. Ell sempre havia estat el més espavilat de la classe i va decidir que amb la mudança també ho seria i s'estalviaria uns calerons. Però, en aquesta ocasió, més que de espavilat es va passar de llest i va pagar les conseqüències. Va veure un cartell pel carrer en què un particular s'oferia a fer mudances per un preu molt econòmic i de tu a tu. Li va cridar i van acordar un dia per anar a recollir les caixes i traslladar-les al nou domicili. Va pujar el material, va demanar els seus diners, Tomás li va pagar i l'individu se'n va anar. Fins aquí tot bé. No obstant això, quan va començar a desembalar ... Sorpresa! On és la caixa amb el mp4, el TDT, el bluetooth ...? Segons es va fer la pregunta, va conèixer la resposta. Un distracció o alguna cosa intencionat? Com reclamar si no tinc factura, ni tan sols un senzill Vaig rebre? Va cridar de nou al simpàtic jove que s'havia encarregat de fer la feina però ja no va tornar a obtenir resposta.

 

robatori en mudança

COLEGA, ON ESTAN ELS MEUS COSES? SEGONA PART

 

Una altra variant similar a l'anterior, la de perdre coses pel camí, és la que li va passar a Rosa. Ella va decidir recórrer a una "mudança col·laborativa", o el que és el mateix, reclamar ajuda a familiars i amics perquè entre tots li un cop de mà a canvi d'una recompensa a manera de piscolabis al pis un cop acabat el treball. D'aquesta manera, no només tindria un important estalvi econòmic, sinó que tampoc hauria de encarregar semblant feina a un de sol. Ja se sap: les penes i els esforços, compartits són menys. Allí van ser tots els "convocats", cadascun transportant, pujant i col·locant els paquets al pis. Quan tot va acabar i Rosa es va posar mans a l'obra per col·locar les coses al seu lloc, es va adonar que entre tant tràfec i repartiment, algunes caixes s'havien quedat pel camí i estaven perdudes; entre elles, la que contenia documents com l'escriptura o el llibre de família. Al final, l'ensurt, el disgust i la paperassa no li van sortir a compte.

 

oblit en mudança

 

L'copet

 

Samantha tenia un trasllat, però no un qualsevol. Es marxava de Toledo i es mudava a Barcelona per un canvi de treball immediat, de manera que la mudança a Barcelona era, a més de ràpida, més enutjosa del normal. Va pensar i va buscar diferents opcions per realitzar el tràmit amb la major facilitat i celeritat possibles pel que va creure que optar per una empresa de paqueteria i missatgeria ràpida seria una bona idea. El preu no variava gaire respecte d'una empresa pròpiament de mudances però li van assegurar tal rapidesa en portar els seus estris a la seva nova ciutat que finalment es va convèncer. El missatger va arribar algun dia més tard del previst, però la major sorpresa no va ser aquesta. Fer les coses ràpid mai ha d'estar renyit amb fer bé; menys encara en aquests casos. Per guanyar temps, l'empresa havia tingut poca delicadesa i alguns electrodomèstics havien patit cops a la carcassa. I el pitjor: la torre del seu PC (que s'havia comprat feia tot just dos mesos) també havia sucumbit a l'escassa cura dels missatgers i havia rebut un cop que va significar la necessitat de Samantha de comprar un nou ordinador per a la seva nova casa.

 

cop a mudança

 

MUDANÇA A LA INTEMPERIE

 

Quan es contracta una empresa de mudances , hem d'assegurar (i no ens cansarem de repetir-ho) de la seva professionalitat i que tot està lligat i ben lligat. No ens referim a lligar els paquets, sinó al fet que quadrin horaris, temps i coordinació entre les diferents parts implicades. Per a això, res millor que recórrer a empreses fiables i de les que coneguem la seva sobrada experiència. A Esther i Edu els va fallar això últim. Van contractar els serveis d'una empresa perquè es fes càrrec de recollir, carregar, descarregar i pujar pel balcó tots els mobles que traslladaven de la casa en què estaven llogats al pis que s'acabaven de comprar. Amb la il·lusió de viure cada pas de la seva nova etapa com a propietaris i per assegurar-se que tot estava en ordre, van decidir acudir al seu acabada de comprar casa per veure com pujaven tot. Però en arribar, es van trobar amb sofàs, prestatgeries i altres moblatge enmig de la vorera, sense rastre del camió que l'havia deixat allà ni tampoc de la grua que s'havia d'encarregar de pujar. Ràpidament van cridar a l'oficina de l'empresa i els van comunicar que hi havia hagut un error de càlcul i que la grua, que estava en una altra mudança, no arribaria fins a diverses hores després. El pitjor de tot no va ser haver d'estar esperant i vigilant al carrer, sinó que quan per fi va arribar la articulada, no havien sol·licitat permís per obstaculitzar temporalment carrer! A l'cabreig se li va sumar una multa a la qual Edu i Esther van haver de fer front.

 

mobles carrer mudança

 

UNA DESGRÀCIA EVITABLE

 

El súmmum de totes les històries li va passar a Rubén i Carmen, que (igual que Tomàs) van decidir optar per un particular "amic d'uns amics" perquè els fes la mudança. Quan van veure que el senyor no arribava es van témer el pitjor. La confirmació va arribar quan els van avisar que havia patit un accident per conduir ebri i els seus estris havien quedat completament destrossats. El pitjor va ser no poder reclamar el mal fer d'un inconscient per la pròpia inconsciència d'ells mateixos a l'hora de contractar el seu trasllat.

 

accident mudança

 

 

Si després de llegir aquestes històries encara estàs pensant a la possibilitat de fer una mudança pel teu compte o amb professionals no qualificats, canvia d'idea immediatament! Els principals avantatges d'una empresa professional no només són la comoditat i l'efectivitat del seu treball, sinó l'evitar, sobretot, qualsevol d'aquests problemes. No te la juguis.

Demana pressupost

 

 

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento