Com les mudances econòmiques a Barcelona s'han posat de moda<< tornar
Dimecres, 13 de Maig de 2015

mudanzas economicas

Amb l'estiu i la nova etapa per al mercat immobiliari comença una època de mudances i trasllats per moltes motivacions, des de canvis de residència temporals, un nou treball o simplement perquè t'has adonat que estàs cansat del teu habitatge i busques una zona més bonica i còmoda per viure. A més, hi ha moltes opcions de mudances econòmiques i ràpides. És el moment que estaves esperant, venç aquesta por al canvi i els aclaparaments i imagina la teva nova casa, construeix un futur per a tu i els teus i decideix-te a posar-lo en marxa.

 

mudança nova casa

 

 

PENSANT EN ELS COSTOS

 

Hem de tenir en compte que les mudances, encara que una font de preocupacions, també són un motiu d'il·lusió i alegria per a les famílies que han decidit crear la seva nova llar en una zona diferent. El problema ve quan el procés de mudança ens suposa un cost molt més gran del previst i, al final, vam pagar en excés. Per evitar que això passi, el primer que hem de fer és fer una planificació adequada, evitant que es converteixi en alguna cosa caòtic i desorganitzat, els imprevistos són molt habituals i hem de comptar amb ells per no estressar-nos.

 

Al principi serà molt normal que creguem que podem moure tot sols, encara que en moltes ocasions ens adonarem que necessitem ajuda si volem estalviar-nos temps i diners i arribar a la nova llar relaxats i amb tot ben organitzat. En una ciutat gran com Madrid o Barcelona , el traslladar tots els nostres mobles, electrodomèstics i altres tipus d'objectes i articles serà una tasca complicada si no comptem amb l'ajuda d'un equip de professionals que sàpiguen com gestionar tot el procés i coneguin els procediments per a que res es trenqui o perdi durant la mudança.

 

 

mudança econòmica

 

 

 

Un dels principals problemes de començar qualsevol mudança és que el preu se'ns sol incrementar molt al llarg de tot el procés i moltes persones opten per fer el trasllat elles mateixes, encara que el que no saben és que, al final, els pot sortir més car que si contracten a una empresa especialitzada en mudances, a causa que han d'anar sumant al cost inicial embalatges, cintes adhesives, bosses, vehicles per al trasllat ... i, en molts casos, resulta molt estressant i car llançar-nos a fer una mudança econòmica per nosaltres mateixos

 

 

LES BASES D'UNA MUDANÇA ECONÒMICA

 

Són moltes les fórmules que podem seguir per aconseguir que la nostra mudança resulti econòmica, podem estalviar costos tant en la planificació, organització o el transport, la clau per a això és que deixem de banda l'estrès i les preocupacions i ens donem un temps per gestionar tot el procés, sense presses ni improvisacions; aquesta sempre és la millor manera de que no oblidem res, no ens demoremos massa ni acabem desanimats, estalviar és qüestió de saber gestionar bé cada moment.

 

 

És important saber què volem seleccionar i de quina mobles o objectes anem a prescindir. És un moment idoni per adonar-nos de la gran quantitat d'objectes que hem anat acumulant al llarg de la nostra vida, dels que molts ni sabíem que existien fins que els hem començat a empaquetar, de manera que la mudança ens sortirà més econòmica si el volum a traslladar resulta menor, ja que una de les coses que més incrementa el preu és el transport, de manera que si reduïm al màxim l'espai en el camió de mudances, aquest serà més econòmic.

 

 

mudances econòmiques

 

 

 

Entre les opcions disponibles per als mobles i objectes en desús, podem optar per portar-los a un punt net, regalar-los, donar-los a altres persones o, fins i tot, vendre'ls en alguna botiga de segona mà, ja que podem guanyar-los uns bons diners que després ens servirà per invertir-lo en pagar els costos de contractar l'empresa de mudances o altres serveis derivats i que així el trasllat ens resulti molt més fàcil i còmode, i la mudança econòmica. En aquest sentit, també hem de sospesar si compensa traslladar alguns objectes o si és més rendible i còmode adquirir-los de nou en el lloc on anem a viure; per exemple, podem prescindir d'una vaixella vella que estigui incompleta, ja que requereix més cura i un embalatge especial i és fàcil que pugui arribar amb trencaments o també unes butaques vells que ens obliguen a contractar un vehicle especial per transportar-.

 

 

 

Un cop tenim clar quins són els objectes triats per formar part de la nostra nova casa, hem de saber com distribuir-los per ella perquè hi càpiguen sense problema. A vegades passa que, immersos completament en la mudança, no ens adonem que estem portant més mobles i objectes dels que caben a les habitacions i, al final, el port resulta debades perquè hem de desfer-nos d'ells, encara que ens ha suposat esforç i diners portar-los fins allà.

 

 

 

mudances professionals

 

 

 

Per estalviar temps i diners hem d'organitzar tots els objectes en caixes i bosses catalogats i etiquetats correctament mitjançant adhesius de colors, un inventari o una classificació per objectes on separem els més pesats dels fràgils, i sobretot i molt útil, per estades, de manera que tots els mobles per exemple, de la cuina o del saló, estiguin en la seva pròpia caixa i siguin desembalats alhora per conformar aquesta estada. En aquesta fase no hem d'oblidar que els objectes de menor ús han de ser guardats abans i els d'una utilització diària com vaixelles, roba de llit o tovalloles, en últim lloc. Tots els objectes que resultin més fràgils hem embolicar per separat amb plàstic de
bombolles, diaris o mantes, per evitar que es trenquin. En el cas dels més pesats com ara llibres, l'ideal és anar emmagatzemant-los en caixes més petites, que seran més fàcils de transportar.

 

 

D'altra banda, hem de mantenir a l'abast de la mà documents importants de la família com DNI, passaports, targetes de crèdit o targetes de sanitat, que en moltes ocasions queden perduts per alguna caixa i podem tenir més d'una complicació. Abans d'anar-nos, a més hem d'intentar deixar les gestions administratives tancades, com a pagaments pendents. D'altra banda, en la nova residència on viurem, hem d'informar de la nostra arribada al subministrament d'energia i aigua, a bancs, escoles ....

 

 

 

organitzar mudança

 

 

No oblidis fer una darrera revisió de tot abans d'anar-te'n de la teva antiga casa per comprovar que no ha quedat res, ja que és molt comú que amb la mudança ens desaparegui algun objecte.

 

 

OPCIONS MÉS ECONÒMIQUES

 

Després de la preparació arriba l'anhelat moment d'emprendre el trasllat, en aquest punt hem de tenir clar que no totes les mudances són iguals, hi ha unes molt més petites i econòmiques que podem realitzar nosaltres mateixos gairebé íntegrament, altres que compten amb objectes molt fràgils i requereixen més esforç i cura i altres que, per volum i complexitat, requereixen de l'ajuda de professionals especialitzats.

 

En el primer cas, molts creuen que fer la mudança un mateix resulta més econòmic, però hem de sospesar si això és viable o no avaluant diferents criteris com el volum que anem a traslladar, la distància que recorrerem o els mitjans disponibles. Els articles menors com roba, llibres o mobles petits, els podem traslladar nosaltres o amb ajuda de familiars i amics, però és cert que en la majoria dels casos necessitem vehicles adaptats, professional qualificat i una organització més gran.

mudança barata

D'altra banda, quan pensem en una empresa de mudances solem pensar que ens resultarà excessivament car i no té per què ser així, ja que si la nostra gestió és bona i organitzem la mudança de forma eficient, ens estalviarem temps, diners i moltes preocupacions. Aquestes empreses ofereixen diferents opcions per adaptar-se a les necessitats dels clients, que poden anar des de muntar i desmuntar mobles fins només la seva recollida o l'emmagatzematge i guardat d'objectes. En els casos en què els mobles són molt pesats, delicats i valuosos o quan hi ha problemes arquitectònics per fer-los arribar o treure dels edificis, resulten opcions realment útils.

Si ens decidim per una empresa de mudances especialitzada, hem de saber que perquè ens resulti més econòmic el trasllat hem d'organitzar nosaltres mateixos tot el procés, empaquetant i etiquetant les caixes. El preu de cada empresa pot variar, ja que les opcions de les que disposem són moltes, des de companyies que operen a la mateixa ciutat o província, fins a altres que fan trasllats internacionals; per aquest motiu hi ha una gran diversitat de propostes que també incideixen en el preu a causa de factors com la grandària de l'habitatge, el volum a transportar, la distància o si volem més altres serveis com guardamobles, recollida en botigues, departaments d'art o empaquetat professional. A més, aquestes empreses ofereixen nombroses garanties per a la protecció dels nostres estris com assegurances de responsabilitat civil, assegurances de treballadors i altres que cobreixen possibles danys, pèrdues o desperfectes durant la mudança.

mudança

Quan ens enfrontem a un procés de trasllat, hem de abans de res aturar-nos a sospesar molt bé totes les opcions. Per exemple, a l'hora de contractar una companyia de mudances hem d'observar que conjugui costos, garanties i serveis prestats, així com que sàpiga adaptar-se a les nostres necessitats. Busca l'equilibri entre preu i esforç i decideix-te per l'opció que millor et convingui. Recorda que mudar-te és un procés que implica estrès però sobretot créixer, il·lusionar-i somiar amb una nova vida.

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento