Els objectes més rars mai desplaçats en una mudança<< tornar
CreacomDimecres, 12 de Novembre de 2014

cajas para mudanzas cajas de cartón para mudanzas empresa de mudanzas mudanza

Quan algú es desplaça per motius de treball o merament personals a un altre lloc, ha de portar totes les seves pertinences si. I no sempre es tracta d'objectes. Les persones que es muden poden tenir igualment mascotes (i no parlem dels tradicionals gossos o gats), armes, materials explosius, medicaments que necessiten conservar-se en frigorífic, instruments de treball realment fràgils ... En fi, la llista podria ser interminable. Aquí et parlem d'alguns d'ells.

 

Pren nota perquè algun dia et podries trobar en la situació d'haver de desplaçar-te amb algunes d'aquestes peculiars mercaderies.

 

mudances estranyes

 

 

ANIMALS DOMÈSTICS I PLANTES

 

En primer lloc, s'ha de seguir aquests consells sobretot en el cas dels felins. No els alimentis poc abans de fer la mudança i intenta mantenir-los fora de tot el xivarri, ja que tendeixen a espantar-se i poden fugir. Si és possible, deixa'ls a casa d'un amic o familiar el dia de la mudança. Pel que fa als peixos i ocells, no hi ha aquest risc, però el que sí que es fa és canviar-los a gàbies o aquaris més petits i fàcils de manejar i traslladar independentment la seva "llar" en una altra caixa. És convenient, no obstant això, estar pendents d'ells de tant en tant.

 

El mateix val per a altres mascotes més insòlites com serps, escorpins o fins lleons. A més, en els casos de rèptils i insectes , l'empresa encarregada de la mudança proveeix de contenidors amb temperatures adequades per a la seva conservació. Així mateix, la llei preveu que no es poden barrejar en un mateix recinte diferents races de
animals que no es tolerin. Les plantes, finalment, seran les últimes a pujar al camió de la mudança i les primeres a sortir, per tal d'evitar els canvis dràstics de temperatura i llum.

 

mudança animals

 

 

ARMES I EXPLOSIUS


Una arma de foc sempre ha de traslladar dins de la seva funda o caixa, completament descarregada i amb el carregador per separat però sense cartutxos dins. Així mateix, ha d'anar juntament amb la llicència corresponent i la seva identificació. A més, sempre s'ha d'informar de la seva existència a les autoritats corresponents en el cas de traslladar-se a un altre país. Per la seva banda, en el transport de mercaderies perilloses com explosius utilitzats en mines, demolicions o pirotècnia, les normes estableixen que el camió ha d'estar degudament equipat, documentat i senyalitzat. Abans de res, si us plau, has d'informar fefaentment a l'empresa que alguns objectes de la teva mudança són una mica explosius.

 

mudança explosius

 

 

ALCOHOL I TABAC

 

En veritat formen part del mobiliari de casa, ja que qui no compta amb el seu particular celler acompanyat dels seus havans complementaris? En relació a aquest aspecte, tingues en compte especialment que, si et trasllades a l'estranger , hi ha uns límits legals. Si els superes (800 cigarrets, 400 puritos, 200 purs o 1 quilo de tabac), normalment n'hi ha prou amb demostrar que són per a ús personal i s'ha de facilitar un comprovant o factura de compra. En qualsevol cas, és convenient informar-se sobre les lleis del país en concret. Pel que fa a la seva mudança, sobretot l'alcohol, es considera una mercaderia fràgil ja que normalment es conserven en ampolles de vidre. A més, en el cas
de necessitar refrigeració, aniran en contenidors frigorífics.

 

Altres vegades les caixes de cartró amb compartiments especials per evitar que es desplacin i xoquin entre si les ampolles constitueixen la solució adequada. Pel que fa al tabac, també hi embolcalls especials de cartró ondulat, caixes estàndard o tubs de cartró compost. Una vegada més, és convenient que tot això l'hi expliquis a la companyia encarregada de la mudança. Per això, el catàleg o inventari que hagis fet amb antelació et resultarà de gran utilitat.

 

 

mudança ampolles

 

 

MEDICAMENTS

 

Vacunes, pastilles o injeccions són material realment delicat sobre el qual s'ha de tenir especial cura a l'hora de desplaçar-se. Són comuns si algun membre de la família es troba malalt o si es compta amb persones grans o nens dins de casa. Tingues en compte que, si no necessiten de temperatures exactes de conservació, poden anar en caixes tancades i aïllades que evitin la llum directa del sol, l'excessiu fred o la calor. Per tant, vehicles recoberts de lones no serien aptes per a aquest transport. Si necessitaran conservar-se en fred i els medicaments en veritat fossin molts, els camions seran del tipus frigorífic o, si no, es transportaran en petites neveres
portàtils. A més, ha d'evitar col·locar-se al costat d'insecticides o productes contaminants. Tingues en compte aquests aspectes quan supervises la mudança per evitar ensurts posteriors.

 

mudança medicines

 

 

ESTRIS DE TREBALL O LABORATORI

 

També podria passar que la persona que es trasllada tingui a casa material propi de treball considerat fràgil i que necessiti d'unes mesures extraordinàries de protecció. En aquest sentit, les bosses de polietilè són les fidels aliades d'aquests objectes. Amb elles es recobreixen abans d'introduir-se a la caixa d'embalatge. En el cas que el que es trasllada sigui de naturalesa líquida, com les mostres d'anàlisi, han d'estar hermèticament tancades per tal que no puguin vessar-se en cap moment. A més, si es tractés de substàncies contagioses o contaminants, haurien igualment anar identificades en tot moment. Al cap ia la fi, podries tenir a casa un laboratori al complet, sempre tot plenament regulat, és clar.  

 

 

mudança delicada

 

 

MERCADERIES PERILLOSES

 

Segurament no siguin les més habituals dins d'una llar, però podria passar que et veiessis en la tessitura d' traslladar aquest tipus de mercaderies . En aquests casos, la identificació, de la mateixa manera que en l'apartat anterior, resulta fonamental. Per tant, han d'estar degudament catalogades amb una etiqueta en la qual es faci constar el nom, la fórmula química i les seves propietats físiques principals, és a dir, les temperatures exactes de fusió o ebullició, la seva densitat, la seva tensió de vapor, la seva viscositat, la seva solubilitat en aigua, etcètera. En aquest apartat, repetim: mai se sap el que una casa pot guardar al seu interior.

mudança perillosa

 

OBRES D'ART

 

Però et podries igualment trobar en la situació d'haver de traslladar importants obres d'art: quadres, gravats o escultures. En aquests casos és convenient contractar una assegurança previ en cas de pèrdua o trencament completament accidentals. Els professionals de la mudança , així mateix, intentaran dins de les seves possibilitats no ocasionar danys o cops a la teva obra tan estimada, a més de pel valor en si per el que representa especialment per a tu. Per això, a més de les caixes de cartró, s'utilitza el plàstic amb bombolles i es col·loquen superfícies toves a terra a l'hora de ser bolcats amb cura. Amb posterioritat, els quadres o escultures, ja embalats, s'introdueixen en
una gàbia de fusta on es fixa la fusta i, a continuació, en una caixa d'aquest mateix material més gran. Per a quedar més tranquil, pots assistir al procés complet d'embalatge. Veuràs que les teves obres seran tractades amb molt de respecte i cura.

 

trasllat d'art

 

 

OBJECTES DE TOTS ELS VOLUMS

 

En una mudança hi ha coses de totes les mides: grans, hipergrandes i minúscules. Recordeu-vos de tots aquests petits records (didals, figuretes, marcs ...) que inunden les prestatgeries per tot arreu. Doncs cada un d'aquests objectes, malgrat la seva petitesa, han de ser tractats com es mereixen. Les bombolles i el material d'embalatge, que pots aconseguir a partir de qualsevol paper que no utilitzis (diaris, correspondència, fulls impresos ...), són ideals per protegir-les. Però i en quant a les grans? Aquí entren rentadores, neveres o armaris. Un consell fonamental és que tots aquells que puguin descompondre resulta millor dividir-los i guardar les peces petites en un lloc segur. Tots, a més, ens recordem de seguida del típic piano o taula de billar que ha de ser tret per la finestra. Això, efectivament, passa moltes vegades, però recorda que també has de prevenir si entraran a la teva nova casa.

mudança grans objectes

FRAGILITAT ABSOLUTA

El cristall llaurat, les llums amb pedreria, la vaixella o les copes potser siguin els objectes més coneguts dins d'aquesta secció. Recorda en aquest sentit que, si compten amb especial valor, es pot contractar una assegurança especialment. Però també podrien entrar dins d'aquesta categoria alguns vestits d'autèntic luxe. Imagina't la cura que han de posar els transportistes a l'hora de traslladar els vestits de Chanel o Valentino, per exemple. Es porten d'un costat a un altre en la seva perxa corresponent dins d'un embalatge especial tancat amb cremallera en caixes armari especials. Aquí també entren, per descomptat, les pedres precioses o joies. Considera, però, que, si et canvies de país de residència, moltes d'elles han de ser declarades prèviament a la duana.

mudança objectes fràgils

I n suma, com pots veure, no hi ha material que es resisteixi a la mudança.
Sigui animal, vegetal, pedra preciosa, explosiu, beguda alcohòlica, medicament, material inflamable, perillós o summament fràgil, els professionals de la mudança sempre hi seran per al que necessitis.

Perquè, més enllà del seu valor material, el que compta és el que signifiquen per a tu de forma individual. Com sempre, els consells fonamentals són fer-se amb una assegurança privada per a obres de gran valor i consultar les lleis respectives de cada país o comunitat autònoma pel que fa al seu transport. Però d'això se sol ocupar principalment
l'empresa de mudances. D'aquí la gran importància d'un inventari o catàleg previ.

 

¿Et sembla interessant? ¡Comparteix-ho!
Vols un pressupost?
altres temes interessants
últims missatges
Imagen de seguimiento